rugby tens

Duminica, 9 iunie, pe terenul 3 al Stadionului National de Rugby “Arcul de Triumf” a avut loc prima etapa a competitiei nou-infiintate After Work Rugby 10s Series, turneu destinat echipelor de amatori.

Seria de meciuri a inceput la ora 16.00  dar pregatirile au demarat cu o ora inainte de primul fluier al arbitrului, firma de cathering dand deja drumul la gratare, iar capitanii celor opt echipe, impreuna cu organizatorii si arbitrii, stabilind intr-o scurta intalnire, la umbra tribunelor, ultimele detalii privind regulile si modul de desfasurare.

Emotiile organizatorilor din zilele care au precedat aceasta competitie, emotii cu privire la vremea capricioasa de inceput de vara ploioasa si friguroasa s-au risipit deja de pe la amiaza, vremea frumoasa si calda insotind pana la finalul zilei jucatorii si spectatorii. Publicul a reactionat intr-un mod neasteptat de pozitiv la invitatia si promovarea dinaintea turneului, venind intr-un numar foarte mare. Asistenta s-a ridicat la momentul semifinalelor si finalelor la peste 300 de spectatori, ceea ce reprezinta in sine o mare reusita, o buna propaganda pentru rugbyul amator.

In primele partide s-au consemnat urmatoarele rezultate: Real Hypermarket-Jandarmii 1-7 la eseuri, Aurora Baicoi-Big Team 1-5, Arlechinii-Canibalii 2-3, Morometii-Samuraii 1-4. Pierzatoarele si-au disputat pe mai departe trofeul Scutul Turneului, in cadrul semifinalelor incheiate cu urmatoarele rezultate: Real Hypermarket-Arlechinii 0-10 si Aurora Baicoi-Morometii 3-5.

Castigatoarele din primele partide au facut un pas mai departe, spre semifinale, avand drept miza trofeul cel mare – Cupa Turneului. Jandarmii au invins Canibalii cu scorul de 6 la 2 la eseuri, iar Big Team a pierdut impotriva Samurailor cu 0 la 7.

Sfarsitul zilei avea sa concentreze atentia asupra meciurilor din finale, avand drept miza cele doua trofee puse in joc: Cupa si Scutul. In prima finala, cea care desemna practic ocupanta locului 5, Arlechinii, incurajati frenetic de pe margine, au reusit sa se impuna la capatul unui meci extrem de spectaculos cu 5 la 1 in fata celor de la Morometii, principalii favoriti la momentul de start al turneului.

Finala cea mare a starnit un interes imens, aliniind pe teren cele mai bune echipe de pana atunci, Samuraii si Jandarmii. Prima repriza a fost una extrem de echilibrata, eseurile alternand de ambele parti. In a doua repriza s-a produs diferentierea, atunci cand Samuraii au incasat un cartonas galben, urmat la scurt timp de al doilea. Partida s-a incheiat cu scorul de 6 la 2 pentru Jandarmi. Echipa Jandarmeriei Romane, condusa din teren de Ionel Ivan, devine astfel campioana primei etape a turneului After Work Rugby 10s Series, la finalul unei zile pline de rugby de cea mai buna calitate.

Semifinalele si finalele turneului pot fi urmarite inregsitrat aici:

http://www.privesc.eu/Arhiva/17061/Cupa-After-Work-Rugby–Semifinale

http://www.privesc.eu/Arhiva/17062/Cupa-After-Work-Rugby–Finala-Scut

http://www.privesc.eu/Arhiva/17065/Cupa-After-Work-Rugby–Festivitatea-de-Premiere

Imediat dupa fluierul final s-a trecut la repriza a treia care a fost rezervata discutiilor amicale dintre jucatori, organizatori, arbitri si spectatori, in fata unor gratare delicioase udate din belsug cu bere. S-au schimbat impresii si s-au facut planuri pentru viitor. Cortina a cazut peste prima etapa de After Work Rugby 10s Series dar cu totii o asteapta deja pe cea de-a doua si care va fi anuntata in timp util.

Arlechinii Bucuresti tin sa multumeasca in mod special sponsorilor Lumea-Auto.ro si Pepsico, fara contributia carora nu ar fi fost posibil acest turneu. De asemenea, multumim partenerilor nostri media, rugbytv.ro pentru transmiterea in direct a semifinalelor si finalelor unui turneu de amatori, precum si publicatiei on-line sportlocal.ro pentru promovare. Arlechinii multumesc in mod deosebit tuturor echipelor participante la aceasta competitie, pentru efort, daruire si pentru spiritul de fair-play dovedit in fiecare intalnire si le promitem ca vom mai consuma energie, timp si bani pentru a continua si cu celelalte doua etape programate in cadrul editiei 2013 la care sunt invitate din oficiu  toate cele opt echipe. Multumim Federatiei Romane de Rugby pentru ca are incredere in proiectul nostru . Si, nu in ultimul rand, multumim spectatorilor care au venit in numar atat de mare sa incurajeze echipele, sa se bucure de rugby sau, pur si simplu, sa petreaca o dupa-amiaza agreabila de duminica.

Tuturor le promitem ca data viitoare sa fim mai multi si mai bine organizati.

Cu voia dumneavoastra, niste Arlechini

Tags

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment