After Work Rugby 10s Series – Etapa 2Duminica, 6 octombrie, s-a desfasurat a doua etapa a turneului After Work Rugby 10’s Series, turneu care creste cu fiecare etapa care trece, in organizarea noastra si a prietenilor de la The Mansion Advertising. Federatia Romana de Rugby a raspuns prezent, ca de fiecare data, la solicitarile noastre privind punerea la dispozitie a facilitatilor si sprijinul in organizarea tuturor detaliilor competitiei.

Dupa ce pe siteurile specializate in meteo am urmarit cu sufletul la gura vremea din ziua turneului, duminica dimineata ne asteapta la teren o vreme insorita de vara tarzie, astfel incat conditiile de desfasurare erau optime. Cateva pregatiri pe ultima suta de metri, o scurta recapitulare a regulamentului de joc, sedinta cu capitanii, tragerea la sorti si organizarea turneului de rugby-tag pentru companii au precedat competitia propriu-zisa.

In jurul orei 10.30 cei doi arbitri, Florin Vlaicu si Ion Davidoiu, au fluierat startul turneului. Acesta s-a desfasurat pe cele doua terenuri de antrenament ale Stadionului National de Rugby “Arcul de Triumf”, simultan, atat pe cel sintetic, cat si pe cel de iarba.

Pe margine, famiile si prietenii jucatorilor, precum si o multime de curiosi incurajau echipele din teren in lupta lor pentru balonul oval. Unul dintre momentele inedite ale turneului l-a constituit meciul demonstrativ intre echipa a doua a Arlechinilor si nou-infiintata Carrefour Rugby care participa pentru prima data la un turneu de rugby. Meciul a fost unul extrem de disputat, castigat intr-un final de Carrefour, cei care au dovedit ca se pot ridica la nivelul echipelor din peisajul rugbyului amator romanesc si care au promis ca vor confirma invitatiile de participare la turneele viitoare.

Retragerea neasteptata din turneu a Jandarmilor, cei care ne-au fost tovarasi de drum inca de cand am pus in practica noul concept de “after-work rugby”, ne-au obligat sa schimbam formatul competitiei din 10 echipe in doar 8, echipa Carrefour participand doar la meciul demonstrativ, asa cum mentionam. Retragerea echipei Jandarmeriei Romane, o echipa cu traditie si cu palmares in cadrul competiilor de rugby amator, este regretabila si a dus la imposibilitatea apararii  trofeului cucerit in prima etapa de catre rugbystii jandarmi. Noi ne exprimam regretul ca s-a ajuns intr-o astfel de situatie si speram ca decizia va fi reanalizata de conducerea institutiei, iar acest frumos sport si asa destul de vitregit in Romania nu va pierde o echipa cu un asemenea caracter si entuziasm, iar noi, la randul nostru, nu vom pierde niste parteneri de joc si de antrenament.

Intrecerea s-a desfasurat dupa regulamentul de rugby in 10 folosit si la competiile precedente, pe sistemul scut si cupa, pierzatoarele din primul meci intalnindu-se mai departe intre ele pentru trofeul Scutul Turneului, iar castigatoarele s-au luptat pentru marele trofeu, Cupa Turneului.

Rezultate inregistrate:

Dracula Old-Boys – Morometii 15-5

Samuraii – Marina Mangalia 15-20

Big Team – Barbarians 20-15

Rechinii Constanta – Arlechinii 25-20 (dupa prelungiri)

Semifinale Scut:

Morometii – Samuraii 0-20

Barbarians – Arlechinii 10-15

Semifinale Cupa:

Dracula Old-Boys – Marina Mangalia 15-25

Big Team – Rechinii Constanta 20-25

Finala Scutul Turneului:

Samuraii – Arlechinii 25-15

Finala Cupa Turneului

Marina Mangalia – Rechinii Constanta 5-10

Prietenii nostri de la Rechinii Constanta ( ramanem prieteni, chiar daca pe teren ne-am mai luat la pumni datorita adrenalinei 🙂 ) castiga, asadar, trofeul cel mare al etapei si noi ii felicitam inca o data pentru jocul prestat. Ne bucuram pentru reusita lor si asteptam cu interes alte invitatii la anul, la rugby pe plaja, sa continuam sa promovam impreuna rugbyul de placere.

Inaintea traditionalei repriza a treia, asezonata cu bere si de gustari, am organizat festivitatea de premiere. Dupa premierea echipelor companiilor prezente dimineata la turneul de rugby-tag, au primit diplome cei doi arbitri, placheurul turneului Wesley de la Barbarians si Petrisor Gosnea, desemnat jucatorul turneului. Pe urma s-au inmanat medaliile si diplomele pentru finalist, precum si cele doua trofee puse in joc: Scutul Turneului echipei Samuraii si Cupa Turneului echipei Rechinii Constanta.

Arlechinii Bucuresti – After Work Rugby Club tine sa multumeasca partenerilor de la Federatia Romana de Rugby si The Mansion Advertising, partenerilor media de la Rugbytv.ro, Sport local si Blitz TV, tuturor echipelor participante, precum si sustinatorilor prezenti la turneu.

Astazi ne pregatim deja de etapa a treia a turneului After Work Rugby 10’s Series care va avea loc sambata, 2 noiembrie, pe terenul #3 al Stadionului National de Rugby “Arcul de Triumf”, incepand cu ora 9.00. Suntem convinsi ca si aceasta ultima etapa va fi un succes ca si cele precedente.

Tags

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment